Työn aito merkitys on Varianin ässiä | Varian

Työn aito merkitys on Varianin ässiä

Työn aito merkitys on Varianin ässiä

Tekniikan kandidaatti Roni Hytönen, 24, löysi tiensä Varianiin oman opiskelijajärjestö Plättyn (Polin Lääketieteellisen Tekniikan Yhdistys) keväällä 2018 järjestämän uratapahtuman kautta. Monen lääketieteellisen läpimurron tavoin onnekas sattuma oli nytkin keskeisessä roolissa.

– Olin keväällä 2018 tehnyt jo verrattain pitkän uran tutkimusassistenttina, kun kiinnostuin TT-kuvantamisesta ja lääketieteellisestä kuvankäsittelystä. Valitettavasti Aallossa ei ole ollut näiden alojen tutkimusryhmiä enää vähään aikaan, Hytönen kertoo. Oli lähdettävä etenemään muuta kautta.  Liekö ollut sattumaa, mutta Varianilla oli juuri Plättyn uratapahtuman aikaan uusiin kuvantamismenetelmiin keskittyvä projekti aluillaan ja diplomityöpaikkoja auki. Hytönen kiinnitettiinkin lyhyen haastattelun jälkeen.

SUOMALAISET YLIOPISTOT KULTAKAIVO

– Plätty on meille tärkeä ja pitkäaikainen yhteistyökumppani rekrytoinnissa, kertoo Varianin harjoittelijaohjelmasta vastaava Proton Planning Manager Timo Koponen. – Toistaiseksi olemme keskittyneet juuri paikallisiin yliopistoihin, mutta tarkoitus on tulevaisuudessa laajentaa hakualuetta.

Suomalainen erikoisosaaminen on Koposen mielestä kiitettävän korkealla. -Muun muassa ohjelmistotekniikan ja laskennallisten tieteiden korkea taso ja hyvä saatavuus on merkittävin syy siihen että Suomessa Varian Medical Systems on kasvanut keskimäärin nopeammin kuin yhtiö globaalina kokonaisuutena.

PELIALAN KANSSA NOKITUSTEN

Kilpailu huippuosaajista on Suomessakin kovaa, mutta Varianilla on ainakin pari ässää rekryhihassaan – toinen on työn vaativuus, toinen sen merkitys.

– Peliala on yksi houkutteleva taho, jonka kanssa kilpailemme jatkuvasti rekrytoinneista. Heillä painitaan usein samanlaisten vaativien teknisten haasteiden kanssa kuin meidänkin työssämme, Koponen sanoo ja tarjoaa esimerkeiksi reaaliaikaista, kolmiulotteista mallinnusta tai suuren määrän rinnakkaisia käyttäjiä ja näiden vuorovaikutukset. Samalla monelle hakijalle mahdollisuus pelastaa ihmishenkiä teknologian avulla on itsessään vahva myyntiargumentti.

Hytönen yhtyy Koposen näkemykseen, työn aito merkityksellisyys on nuorille tärkeä tekijä uravalinnassa. – Palkitsevaa on, kun näkee miten ankaran pohdinnan tuloksena syntynyt uusi metodi onnistuu puskemaan virherajoja hieman entistä kapeammiksi, tai miten se on rahtusen edellistä nopeampi.

Eikä ensimmäisen valinnan tarvitse olla se viimeinen, Koponen huomauttaa. – Mielestäni alan valintaa ei tarvitse eikä pidä ajatella lopullisena. Enkä näe edestakaisia siirtymiä lääketieteellisen ja esimerkiksi pelialan välillä mitenkään mahdottomana, Koponen lisää.

TYÖVIIHTYVYYS KUNNIAAN

Merkityksellisyyden ja haasteellisuuden lisäksi nuoren sukupolven tavoin myös Hytöselle on erittäin tärkeää viihtyä työpaikallaan. Varian oli hänen mielestään tässäkin onnistunut valinta, jossa älykkäät ja mukavat ihmiset vaihtelevine taustoineen tekee yhteisöstä eläväisen.

– Totuin yliopistolla pyörimään kansainvälisissä piireissä, joten vaihto pelkästään suomalaiseen työyhteisöön olisi voinut olla pieni kulttuurishokki. Myös korkea koulutustaso ja verrattain homogeeninen tausta oman ryhmän työntekijöiden kesken on plussaa – on helppo löytää yhteinen sävel.

Sekä yhtenäisyys ja että erilaisuudet ovat Timo Koposen mielestä elintärkeitä työyhteisölle. Terveessä työyhteisössä oppii toisiltaan. – Laaja skaala eri-ikäisiä ja erilaisia työntekijöitä on vahvuus. Tällainen työyhteisö pystyy esimerkiksi paremmin reagoimaan muutoksiin. Nuoret ovat yleensä jo opetelleet uusimmat työkalut ja menetelmät tullessaan taloon, mikä edesauttaa näiden käyttöönottoa myös kokeneempien työntekijöiden keskuudessa.  Uusi pari käsiä on aina tervetullut lisä työporukkaan, ja uusi pari silmiä voi parhaassa tapauksessa avata muidenkin katseen ja inspiraation kehittää työpaikkaviihtyvyyttä.

– Olen huomannut, että monilla on hyviä, pieniä ideoita, joita voisi keskitetysti kerätä ja mahdollisuuksien mukaan toteuttaa. Viimeisin kuulemani loistoidea oli periodisesti vaihtuva kahvilaatu toimistolla. Kahvi kiinnostaa Hytöstä muuallakin kuin lakisääteisillä tauoilla – kotoa häneltä löytyy kuudet erilaiset vermeet kahvien keittelyä varten. – Olen hiljattain pyrkinyt vähentämään kahvinjuontia, mutta pakko kai myöntää että olen jonkun sortin hifistelijä tällä saralla, Hytönen sanoo.

KOVAT HAASTEET, HYVÄT RESURSSIT

Kesätyö- tai harjoittelukausi venyy Varianilla usein pidemmäksi pestiksi, jota moni jatkaa osa-aikaisesti opintojensa ohella. Hyöty on molemminpuolinen. 

Kaikille kesäharjoittelijalle etsitään mentori ja tehtävät, jotka kehittävät harjoittelijaa tämän haluamaan suuntaan. Pyrimme aina ottamaan harjoittelijat mahdollisimman tiiviisti osaksi normaalia työntekoa, ja haluamme varmistaa että harjoittelijalla on mahdollisuus saada meiltä ohjausta myös työuran ja mahdollisten tulevien opintojen suhteen, ei pelkästään yksittäisten työtehtävien, Koponen avaa Varianin filosofiaa.

Hytönen ei myöskään emmi suositella Variania harjoittelu- ja työpaikkana.

 – Ehdottomasti suosittelen! Täällä on etenkin opiskelijanäkökulmasta paljon erilaisia projekteja tekeillä, ja varsin hyvät resurssit niihin.