Halcyon-laite herätti innostusta Onkologiapäivillä | Varian

Halcyon-laite herätti innostusta Onkologiapäivillä

Halcyon-laite herätti innostusta Onkologiapäivillä

Varianin kehittämä uusi, entistä ketterämpi sähdehoitolaitteisto Halcyon oli Varianin osaston vetonaula Onkologiapäivillä Oulussa elokuun viimeisenä viikonloppuna.

– Halcyonia kohtaan on varmasti uutuuden viehätystä ja se näkyi meidän ständillä. Muutama viikko sitten asennettiin HUS:iin Halcyon ja aloitettiin ensimmäiset hoidot Suomessa, kertoo Area Sales Manager Juha Töykkälä Varian Medical Finlandilta.

Kokemukset Halcyonin käyttäjiltä kertovat, että laite koetaan helpoksi käyttää ja hoitojen nopeutuminen on hyvä uutinen.

Töykkälän mukaan potentiaaliset asiakkaat haluavat kuulla millaisiin hoitoihin Halcyonia käytetään ja miten homma on lähtenyt käyntiin. Pian myös Turkuun asennetaan Halcyon-laite ja lisää on tulossa Suomen syöpäklinikoille. Maailmalla laitteita on käytössä jo noin sata kappaletta.

– Teemme enemmän yhteistyötä fyysikoiden kuin lääkäreiden kanssa. Fyysikoita kiinnostaa millaisia ovat teknisesti heidän tulevat työkalunsa ja millä aikataululla päästään tekemään hoitoja. Ilmapiiri Oulussa oli siis varsin innostunutta, Töykkälä sanoo.

– Keskustelimme paljon tulevista projekteista, joita meillä on tällä hetkellä menossa ja alkamassa seitsemän klinikan kanssa. Tämä on puolet Suomen sädehoitokeskuksista. Markkinaosuutemme Suomessa on yli 85 prosenttia.