”Maailma, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä syöpää” Varian Finland Oy osallistuu Suomen syöpäsäätiön 70-vuotisjuhlakeräykseen | Varian

{ "pageType": "news-article", "title": "”Maailma, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä syöpää” Varian Finland Oy osallistuu Suomen syöpäsäätiön 70-vuotisjuhlakeräykseen ", "articleDate": "April 30, 2018", "category": "Finland", "imageId": "" }

”Maailma, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä syöpää” Varian Finland Oy osallistuu Suomen syöpäsäätiön 70-vuotisjuhlakeräykseen

”Maailma, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä syöpää”

Varian Finland Oy osallistuu Suomen syöpäsäätiön 70-vuotisjuhlakeräykseen.

Otsikon lause on visio, jonka sädehoitoteknologian ja -ohjelmistojen maailman johtava yritys Varian Medical Systems Ltd ja sen Suomen osasto on ottanut johtotähdekseen työssä syöpää ja syövän oireita vastaan. Samaa toivon sanomaa tukee Suomen Syöpäsäätiö, joka muotoilee oman päätavoitteensa muotoon ”tulevaisuudessa kukaan ei kuole syöpään”.

”Myös historia yhdistää meitä, sillä syöpäjärjestöjen saavutuksena on ollut mm. juuri sädehoidon käynnistäminen Suomessa”, sanoo Varian Finlandin toimitusjohtaja Kari Toimela.

On helppo todeta, että yhteinen polku on vienyt oikeaan suuntaan. Kun syöpäsäätiö aloitti toimintansa vuonna 1948, vain kolmannes syöpään sairastuneista selviytyi sairaudesta. Tänään luku on käännetty päälaelleen – nykysuomessa vain kolmasosa sairastuneista menehtyy syöpään. Ja työ jatkuu.

”Uskomme, että yhteinen visiomme on mahdollinen yhdistämällä teknologia ja tieto, sekä ihmisten kekseliäisyys”, Toimela sanoo.

Vuonna 2018 juhlitaan Suomen Syöpäsäätiön 70. juhlavuotta suurella yrityksille suunnatulla apurahakeräyksellä, johon myös Varian aktiivisesti osallistuu. Keräys, joka kulkee nimellä Suomen tärkein kampanja ja esiintyy somessa aihetunnisteella #Suomentärkeinapuraha, käynnistettiin 12. maaliskuuta Alvar Aallon talossa Helsingissä. Keräyksen suojelijoina toimivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Kampanjan aikana Varian ja Suomen syöpäsäätiö haastavat kaikki vastuulliset suomalaiset yritykset mukaan syövänvastaiseen kampanjaan, jonka kautta kerätään historiallisen suuri apurahasumma syövän tutkimukseen. Yrityksille on tarjolla useita erisuuruisia sponsoriohjelmia ja tukimahdollisuuksia, jotka tuen määristä riippuen tarjoavat eri tasojen näkyvyyttä kampanjan aikana.

”Apurahoilla tuetaan sekä perus- että kliinistä syöpätutkimusta Suomessa”, Kari Toimela kertoo. ”Tutkimuksen tuloksena syntyy uutta tietoa ja osaamista, joka mahdollistaa yhä parempien syöpähoitojen kehittämisen. Suomen yliopistot ja korkeakoulut puolestaan tuottavat tekniikan ja luonnontieteiden huippuosaajia, joita tarvitaan yhä kehittyvässä syövänhoidossa tarvittavan tekniikan kehittämiseen. Osaamisen kehittyminen kaikilla keskeisillä tieteenaloilla vahvistaa Suomen roolia syövänhoidon edelläkävijänä ja on mahdollistamassa syöpäsäätiön ja Varianin yhteisten visioiden toteutumista.”

Iltalehti article